Concertul Regal Caritabil a adunat peste 160.000 de euro pentru programul național Tinere Talente

Ajuns la cea de-a XIII-a ediție, Concertul  Regal Caritabil a avut loc la Ateneul Român, pe 25 octombrie, dată ce reprezintă ziua de naștere a regelui Mihai. Datorită publicului de acasă care a putut vota prin trimiterea unui SMS la 8864 cu textul ARTA, sponsorizărilor și vânzării de bilete, în cadrul evenimentului s-au adunat peste 160.000 de euro.

Sursa foto: iabilet.ro

Artiștii care au făcut senzație pe scenă au fost violoncelistul Andrei Ioniță, soprana Diana Alexe, tenorul George Vîrban, Orchestra New Hope, dirijată de David Crescenzi. 

Evenimentul este dedicat promovării culturii naționale și a talentului românesc, fiind desfășurat în prezența familiei regale. Anul acesta banii s-au strâns pentru Programul Național ”Tinere Talente”, un proiect dedicat tinerilor artiști români cu vârste cuprinse între 14-24 de ani fără posibilități materiale. În cadrul Programului Național ”Tinere Talente”, Fundația Regală Margareta a României oferă burse, mentorat și promovare pe o perioadă între 1-3 ani.

“Cea mai importantă oportunitate pe care mi-a oferit-o acest program a fost realizarea ținutei de scenă a sopranei Diana Alexe pe care aceasta a purtat-o în prima parte a Concertului Regal. Momentul a fost unul magic și a fost o încununare a muncii mele de până acum”, a declarat Ioana Andrei, artist plastic beneficiar al proiectului “Tinere Talente”. De asemenea, aceasta consideră că societatea ar trebui să se implice mai mult pentru a ajuta tinerii talentați. Printre soluțiile propuse de Ioana Andrei se regăsesc: o prezență sporită în mass-media,  donații care să ofere un ajutor financiar și campanii mai bune de vizibilizare a tinerilor cu potențial.

Leave a comment

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑