ANPC combate promoțiile false de Black Friday

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a înființat Comandamentul Special Black Friday, pentru a combate abaterile comercianților, prin verificarea permanentă a ofertelor cu promoții din toate domeniile de activitate.

Inițiativa a venit din partea președintelui ANPC, Claudiu Dolot, care a constatat de-a lungul anilor o serie de nereguli în cadrul promoțiilor de Black Friday. ”Ne dorim ca acest comandament să împiedice transformarea lui Black Friday în Ziua Păcălelilor”, a declarat Claudiu Dolot.

Vânzările cu preț redus trebuie să respecte legislația care prevede că orice comerciant care anunță astfel de reduceri este obligat să le raporteze la prețurile de referință. Prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință, iar acesta din urmă trebuie să fie cel mai scăzut preț din ultimele 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus.

În acest context, ANPC a pus la dispoziția consumatorilor o adresă de e-mail, bf@anpc.ro, la care îi invită pe toți cetățenii care constată orice neregulă legată de promoțiile din această perioadă să scrie sau să trimită documente care ar putea fi de folos în depistarea falselor reduceri.

Leave a comment

Blog at WordPress.com.

Up ↑